Er gebeurt wat …

Met de kandidaten van CDA Oss #Team22 uit Geffen, Berghem, Huisseling, Lithoijen, Neerloon, Herpen, Megen, Overlangel en uiteraard Oss hadden we de afgelopen maanden veel gesprekken. Het gaat dan vaak als eerste om de politiek zelf. En om het beeld dat daarvan leeft.

Wat we in de gesprekken horen is dat velen gewoon willen dat onze gemeente verstandig bestuurd wordt. Op een manier die voor iedereen te volgen is. En waarbij de politiek laat zien, dat ze zich oprecht inzet voor iedereen die afhankelijk is van de besluiten die ze neemt. Of het nu gaat om inwoners die hulp nodig hebben omdat ze zich niet zelfstandig kunnen redden, een bestemmingsplanwijziging, de bouw van een nieuwe school of juist het behouden van een bestaande school, de vestiging van een nieuw bedrijf of de subsidie van een sportvereniging. En nee, mensen zijn het niet altijd met elkaar eens, gelukkig is het met elkaar oneens zijn toegestaan. Maar het is belangrijk dat de politiek alert blijft op het beeld wat mensen ervan hebben. Natuurlijk een stevige discussie in de raadzaal is prima, maar wel respectvol. Waarbij niet allerlei feiten, talloze meningen en diverse belangen door elkaar gehaald worden. En waarbij alle inwoners gehoord worden en niet alleen degenen die zich op allerlei manieren weten te manifesteren. 

Als CDA Oss willen we ambitieus en realistisch zijn. We willen niet alleen vertellen hoe het niet moet maar proberen altijd met oplossingen te komen, zonder weg te lopen voor moeilijke besluiten. En dan is het nodig dat je op pad gaat en veel mensen in onze gemeente ontmoet. We spreken daarnaast ook met CDA afdelingen in Bernheze, Den Bosch, Eindhoven en Land van Cuijk. Overigens hebben die nieuwe CDA afdelingen in Maashorst en Land van Cuijk een super resultaat neergezet tijdens de laatste gemeenteverkiezing. Misschien wel tegen de verwachtingen in? We merken allemaal een toename van nieuwe leden in alle leeftijden en jongeren in het bijzonder. Waarom willen we dan weten. We krijgen dan terug dat we, als CDA, in de activiteiten voor “het nu” ook steeds “het straks” van de volgende generaties meewegen. Dat we consequent werken voor de veranderende woonbehoeften bij senioren. Dat we uitspreken dat een gemeente moet waken over het algemeen belang maar vooral ook ruimte moet bieden aan de initiatieven van onze inwoners. Dat we ons realiseren dat je, om een sociale gemeente te kunnen zijn, ook een economisch sterke gemeente moet zijn. Maar we krijgen vooral terug dat de meesten gewoon graag nuance, respect en verantwoordelijkheidsbesef willen zien. Is dat dan nieuw leiderschap of nieuwe politiek? Nee, dat is voor ons gewoon zorgvuldig en met lef een gemeente besturen. In Uden en Cuijk is dat nieuwe CDA geluid in ieder geval voor nieuwe leden en dus blijkbaar ook voor veel kiezers bijzonder en aantrekkelijk geweest.

(weekblad Regio Oss 8 december 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s