Een mens wil altijd vooruit, er is altijd perspectief ..

In de laatste dagen van het jaar luisteren we misschien naar de Top2000 op de radio, lezen we de terugblikken in de krant of kijken we naar de jaaroverzichten op TV. Iedereen heeft zijn mooie, verdrietige, trotse of teleurstellende momenten. Om verschillende redenen is het goed om aan het einde van het jaar terug te kijken. Even die momenten herbeleven of ervan leren. Het is daarnaast ook een tijd om vooruit te kijken. Persoonlijk geeft vooruitkijken mij meer energie. Een mens wil altijd vooruit, er is altijd perspectief. 

Iedereen kent wel de boodschap bij de stal ‘Vrede op aarde’. Als kind dacht ik dan vooral aan de afwezigheid van oorlog. Nu weten we beter. Het gaat tegenwoordig ook om de afwezigheid van virussen. We stellen ons de vraag wanneer er een einde komt aan de beperkingen of aan de angst om ziek te worden. Uiteindelijk vertrouwen we erop dat het goed komt, we gaan niet bij de pakken neerzitten. We bedenken een manier hoe we wel samen kunnen zijn met Kerstmis. Ik las deze week een bericht van een herenmodezaak uit Oss die heel helder benoemt wat wel kan. Ik hoor van jongeren dat ze uitzoeken hoe ze met elkaar wel Oudejaarsavond kunnen vieren. Vooruitkijken, ik vind dat mooi. 

Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en ik kijk ernaar uit om, begin januari, ons #Team22 aan u voor stellen. Een enthousiast team met betrokken kandidaten uit alle delen van onze gemeente. We hadden de afgelopen jaren veel gesprekken en sinds een aantal maanden draait iedereen uit #Team22 volop mee. En dat blijven ze doen! Want deze kandidaten zorgen er straks voor dat het geluid uit de stadjes, wijken en kernen terecht komt bij de CDA Oss fractie. Georganiseerd en gestructureerd, vier jaar lang, iedere maand samenkomen en bespreken wat er leeft bij inwoners. Vooruitkijken naar waar de kansen liggen.  

Ik heb zin om Kerstmis te vieren. Samen met Astrid, de kinderen en familie. Even terugkijken maar vooral met #Team22 en veel energie vooruit in een nieuw jaar. We hebben werk te doen. Veel is voor altijd veranderd, maar een mens wil altijd vooruit en er is altijd perspectief. Perspectief met het feest van Kerstmis. 

Ik wens u van harte een Zalig Kerstfeest en een goede gezondheid in het nieuwe jaar!

(Arena Lokaal 22 december 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s